П`ятниця, 26.04.2024, 06:35
Вітаю Вас Гість | RSS

Івачківський навчально - виховний комплекс

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 3
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 14 » ШКОЛА - ЦЕНТР ФОРМУВАННЯ КЛЮЧОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ
20:29
ШКОЛА - ЦЕНТР ФОРМУВАННЯ КЛЮЧОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ

          Яка вона сучасна школа? Які цілі, вимоги ставляться перед учнями, вчителями? Чи має право на існування у непростий час реформ сільська школа? Відповіді на ці                             запитання намагалися дати учні та вчителі Івачківської ЗОШ І-ІІ ступенів на спільному засіданні учнівського парламенту та педагогічного колективу.

      Старшокласники, підсумовуючи свою дослідницько-пошукову роботу, виступили з презентаціями та повідомленнями про історію школи. Адже школа в Івачкові існувала            ще  з 1871 року. Тоді у школі навчалися діти з усіх навколишніх сіл: Копиткова, Новомильська, Гільчі та ін. А у 60-х роках ХХ століття було збудоване нове приміщення               школи по вулиці Сільрадській і 1 вересня 1968 року учні переступили поріг нової школи, а на подвір’ї висадили ялинки, які привітно зустрічають усіх, хто навідується у                храм науки.

        50 років минає з тих пір… Багато чого змінилося, добудувалося, оновилося, а ялинки, як ті вартові, стережуть безтурботне дитинство наших дітлахів. Не раз чуємо від                односельців: «Не уявляємо школи без ялинок». Адже частина цих хвойних дерев всохли, частину звалили буревії. Тому  на засіданні учні та вчителі вирішили провести                благодійну ярмарку, а на вилучені кошти закупити молодих ялин. Щира подяка батькам, які також не залишились байдужими, а долучилися до даної акції та готували                 солодощі для дітей на ярмарок. « Рідна школо, ми тебе дуже любимо і готуємось до твого півстолітнього ювілею», - із такими словами кожен учень посадив на подвір’ї ш             коли своє деревце та пообіцяв доглядати його.

        Проводячи акцію «До 50- річчя школи – посади ялину», формуємо у дітей ряд необхідних ключових компетентностей, що є основною вимогою, яка ставиться перед                 новою українською школою: трудову, естетичну, екологічну,  здоров’язберігаючу компетентність, уміння навчатися впродовж життя, соціальну і громадянську                               компетентності, ініціативність і підприємливість.  

        Закінчився час монотонного багатослів’я – настав час формування практичних навичок та дій. Школа із словесного давача знань повинна перетворитися у практичного              життєвого орієнтира дитини. 

        Заступник директора з навчально-виховної роботи Катерина Юрчук    

           

                      

Переглядів: 400 | Додав: iramelnichuk1997 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Copyright MyCorp © 2024
uCoz